fbpx

Omvormer zonnepanelen

Omvormers

Het verschil tussen (Enphase) Micro
Omvormers en een normale omvormer?

De belangrijkste reden om te kiezen voor Enphase Micro Omvormers is schaduw. De Zonnepanelen worden namelijk parallel aan elkaar geschakeld, waarbij de micro omvormer onder het paneel zit. 
 
Bij een klassieke installatie met één omvormer worden de panelen in serie aangesloten en bevindt de omvormer zich vaak binnen in de meterkast.

Bij een Enphase Micro Omvormer installatie (parallel) werkt elk paneel als individueel. Praktisch gezien houdt dit in dat wanneer 6 panelen (deels) in de schaduw liggen, alleen deze 6 panelen tijdelijk minder opwekken. En de 10 andere panelen voor 100% (volledig zon). Bij een klassieke installatie (serie) werkt de gehele installatie als een geheel. 

Wanneer er dan panelen in de schaduw liggen werkt de gehele installatie net zo goed als het minst presterende paneel. Dus wanneer er 10 in de zon liggen, en 6 in de schaduw, werkt de gehele installatie maar bijvoorbeeld op 60%. Dit geldt ook voor panelen die bijvoorbeeld kapot gaan of verminderen in kwaliteit. Wanneer een paneel beschadigd is dan heeft de hele serie hier last van (klassieke omvormer).

Een ander verschil is dat je met Enphase Micro Omvormers makkelijker kan schalen, dus panelen erbij of eraf. Dit omdat de micro omvormer de stroom van het paneel direct omzet naar wisselstroom. Bij een klassieke serie installatie (een omvormer) doet de omvormer dit. In een dergelijk setup is de omvormer afgestemd op het aantal panelen. Je kunt dus niet 2 panelen erbij of eraf halen. Dan zou je een andere omvormer nodig hebben. Met Micro Omvormers ben je dus flexibeler.

Enphase heeft meerdere voordelen, maar heeft ook een hogere aanschaf prijs. Afhankelijk van uw situatie wordt er gekeken naar de beste oplossing.

Enphase

Het Amerikaanse Enphase Energy is marktleider op het gebied van micro-omvormers. Enphase micro-omvormers hebben de meest geavanceerde omvormertechnologie beschikbaar. Dit leidt tot hogere productie, ongekende modulairiteit en uitbreidbaarheid, een stabiele betrouwbaarheid en ongeëvenaarde intelligentie.

Zonnepanelen Zuid Nederland verkoopt de volledige IQ7/8 serie van Enphase bestaande uit IQ7/8, IQ7/8 plus, IQ7/8 X micro-omvormers inclusief kabels, afsluitdoppen, monitoring etc.

De Enphase Envoy-S Metered single and multi phase is een integraal onderdeel van de Enphase Home Energy Solution. De gateway werkt tussen micro-omvormers van Enphase, of andere PV-systemen en de webgebaseerde controle- en analysesoftware van Enphase Enlighten™. Wanneer de Envoy-S wordt gebruikt met Enphase-apparaten kan deze netbeheerfuncties bedienen, de PV-productie én het verbruik bewaken. Wanneer de Envoy-S wordt gebruikt met PV-systemen die niet afkomstig zijn van Enphase kan deze productie- en verbruiksgegevens verzamelen, maar geen netbeheerfuncties bedienen.

De Envoy-S Metered Multiphase gebruikt nauwkeurige stroomtransformatoren (CT’s) om de productie van de PV-installatie van de hoofdschakelaar voor zonne-energie en het energieverbruik van het huis te meten.

Zonnepanelen Zuid Nederland B.V. is officieel Enphase Partner/Installateur. Dit is bereikt na vele succesvolle installaties met tevreden klanten!

Deze mijlpaal geeft u als klant extra zekerheid over de kwaliteit en service die wij verlenen en de expertise die wij hebben met Enphase.

Bij Enphase houdt onze toewijding voor veilige, krachtige en betrouwbare oplossingen voor thuiszonne-energie niet op bij onze producten – het strekt zich uit tot de installateurs met wie we samenwerken. Het Enphase Installateurs Netwerk (EIN) is ons vertrouwde netwerk van installateurs, die uitzonderlijke klantervaringen leveren voor huiseigenaren met onze Enphase producten. 

De EIN is ontworpen om onze relatie met onze partners te versterken en hun groei te versnellen.

Growatt

Growatt levert verschillende types en soorten omvormers, afhankelijk van de sterkte (WP) en de hoeveelheid panelen wordt er een bijpassende Growatt omvormer geïnstalleerd.

  • Een van de meest verkochte omvormers wereldwijd
  • Hoogste efficiëntie op de markt van 98,7% !
  • Geen ventilatoren en transformator dus extreem geruisloos
  • Stabiele monitoring middels LAN-X, WIFI-X of een combinatie van RF/UTP (Shinelink-X)
  • Overspanningsbeveiliging type 2
  • Touchscreen bediening
  • Omvormer-parameters zijn aan te passen via USB
  • 10 jaar garantie

 

ShineServer

Je kunt de prestaties van je zonnepanelen zien door op de meter in je meterkast te kijken hoeveel je aan het net teruglevert. Het makkelijkst is om de opbrengst in de online omgeving ShineServer te bekijken. Je zult hiervoor na installatie de inloggegevens ontvangen. Wij of de installateur hebben je installatie dan al voor je toegevoegd. Maak dus niet zelf een account aan. Je kunt ook de ShinePhone app downloaden voor iOS en Android.

   

Stel hier uw vraag aan Zonnepanelen Zuid Nederland en wij nemen spoedig contact met u op. Staat uw gewenste pakket er niet tussen, heeft u andere wensen? Wij staan u graag te woord. Normaal reageren wij binnen enkele uren. Uiteraard kunt u ons ook telefonisch bereiken.

Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Referenties

Vele klanten gingen u reeds voor!

Uiteraard zijn wij trots op ons geleverde resultaat!
Daarom laten wij hieronder graag een kleine selectie zien van ons werk.
Rignald Henriquez
Rignald Henriquez
2023-10-03
Goede service. Ervaren installateurs en goede kwaliteit panelen en omvormers. Echt top.
Ad van Kemenade
Ad van Kemenade
2023-10-03
Na een goed doorlopen offertetraject zijn de zonnepanelen snel geplaatst kunnen worden. De plaatsing verliep zeer goed door vakkundig personeel, Olaf, Christiaan en Willem. Prima uitleg gekregen en op vragen werd snel en kundig gereageerd. Zelfs als extra service nog de dakgoot schoon gemaakt. TOP bedrijf!
Kim Luth
Kim Luth
2023-09-21
Zonnepanelen gelegd door een top team! En indien ik nog vragen heb zijn ze altijd goed bereikbaar! Dankjewel mannen! Met name Willem, Olaf, René & Jo!
Friso Wiggers
Friso Wiggers
2023-09-18
Na een mislukte poging van een andere leverancier heeft Zonnepanelen Zuid ons fantastisch geholpen. Nette offerte met een marktconforme prijs. Installatie van de zonnepanelen en de gehele meterkast is zeer vakkundig uitgevoerd. Ze hebben tevens ook de opdracht gekregen voor de airco en ook deze is zeer kundig geïnstalleerd en zeer strak afgewerkt. Communicatie verloopt vlekkeloos met deze partij en ze komen hun afspraken na. Zeker een aanrader als je op zoek bent naar een kundige installatiebedrijf.
Sjaak Verhoeven
Sjaak Verhoeven
2023-09-07
Bedankt voor de prima uitgevoerde uitbreiding met 5 zonnepanelen als 2e systeem en goede service-monitoring van 1e systeem van 15 zonnepanelen inmiddels al weer 10 jaar oud beide met Enphase Micro omvormers. Komende jaren uitbreiding met Enphase accu pakket!!! ZZN verdiend als installateur Enphase goud-platina label.
Stefan de Blok
Stefan de Blok
2023-08-30
Hele fijne manier van communiceren en uiteindelijk snel en efficiënt tot een configuratie van de installatie gekomen tezamen met een goede prijs. Erg tevreden!
cevdet celik
cevdet celik
2023-07-12
Ik ben erg tevreden over deze bedrijf, is vanaf kennismaking tot snelle installatie van 30 zonnepanelen op verschillende dak delen alles perfect gegaan, top monteur Olaf verdient zeker meeste lof succes jongens
Ruth Ottenheym
Ruth Ottenheym
2023-07-05
Wat een pracht werk hebben Jut (christian) en Jo geleverd. Zeer vriendelijk gasten. Harde werkers en zeer correct. Meedenkend. Alleen maar lof vanuit Tegelen bij van der Putten.